Big business
Tallene fra de årlige pelsauktioner fra Kopenhagen Furs viser med al tydelighed, hvor efterspurgte danske skind er. Ca. 60% af alle skind i verden kommer fra Danmark. Det er en branche med en omsætning på over 14 mia. kr. årligt. 99.9% af alle skind eksporteres! Men der er undtagelser:

Der en håndfuld danske buntmagere, som tilhører den absolutte elite inden for pelse. De er uddannede idet gamle ærværdige håndværk fra a-z bundtmageri og ikke kun pelshandlere, og de følger skindet på hver frakke og jakke fra første udvælgelse til de sidste sting, der fuldender en pragtfuld pelsjakke.

Kina, Italien eller Danmark? 
De fleste pelse, man ser i danske butikker, har været en tur i Kina. De er garvede med anvendelse af skrappe kemikalier, der reducerer holdbarheden af pelsene med op til 50%. Det har miljømæssige konsekvenser, og der er mange forbrugere, der når de ved det, vil synes, det ikke længere er en sublim oplevelse at gå i Kina pels, når de er produceret på den måde. Affaldsstofferne sidder stadig i pelsen og dunster af over tid. Derfor vælger Sten Bergström altid at få skindene garvet hos en gammel familievirksomhed i NordItalien eller i Danmark. En meget renere proces, der skaber et smukkere og mere holdbart produkt.

Slow food, slow mink
Ting tager tid, og gode ting tager længere tid. Når man bestemmer sig for at erhverve en kvalitetspels, så går man til en buntmager som Sten Bergstöm og det første der sker er, Sten og du diskuterer, hvilken slags pels ud fra de mange smukke muligheder, der er, se også på dette site. Alt kan i princippet lade sig gøre.

Så tages der mål, og 3 til 6 uger senere, går den nye pels ude af døren sammen med sin nye ejerinde. Begge med et stort smil.

Jamen hvad koster det så?
En kort jakke, som er meget på mode koster typisk 25.000 til 50.000 kr, så det er jo særdeles fornuftigt, nu man ved, hvad man får for pengene, og har den pels så mange år i bedste stand. Skal det være top of the pops, som en Zobel pels er, så lad os give et fornuftigt tilbud.